
Antioxidant, zabijak parazitov a strážca cukru v krvi
Škorica je jedno úžasné korenie. V týchto jesenných dňoch ju milujem na teplých nakrájaných jabĺčkach. Táto kombinácia údajne zabíja parazity v tele. Škorica tiež patrí k jednému z najbežnejšie dostupných zdrojov antioxidantov. Lepšia je už len červená kapusta. Škorica je však známa hlavne schopnosťou znižovať hladinu cukru v krvi. Stačí aj jediná lyžička škorice denne, a najbližších 12 hodín vám po jedle nevyskočí hladina cukru v krvi tak prudko. Ak si však večer pred spaním dáme dve, môžme vraj “oklamať” aj výsledky testov na cukrovku.
Cejlónska v. čínska škorica
Ale pozor! Nie je škorica ako škorica. Existujú dva druhy: cejlónska a čínska. Bežne predávaná mletá škorica pochádza z čínskeho škoricovníka, pretože je lacnejší. Avšak tento obsahuje kumarín, ktorý môže vo vysokých dávkach poškodzovať pečeň. Koľko je teda priveľa? Pre deti už štvrť lyžičky škorice niekoľkokrát týždenne a pre dospelého jedna čajová lyžička denne presahuje bezpečnú hranicu maximálnej dávky. Preto, čítajme obaly! Pokiaľ nie je vyslovene napísané, že ide o škoricu cejlónsku, zrejme to bude tá čínska.
Silvi super 👌👌.. ja mam doma tiez jednu odbornicku na jedlo, tak jej skusim posuvat tvoje zistenia.. drz sa ! 😊
Páči sa miLiked by 1 person